25 March 2011

Taman Layang-Layang Kepong Metropolitan

Taman Metropolitan Kepong.
kepada sesiapa yang duduk dekat area sini, kalau x singgah kat Taman Metropolitan ni memang boleh di kira ketinggalan kot.. tapi tak tahu la pulak kalau ade orang yang tak suka ke tempat yang cantik macam ini.
Taman metropolitan Kepong ini merupakan taman buatan dan mempunyai satu kawasan yang sangat besar untuk bermain layang-layang. al-maklum lah, orang-orang kl kan tak cukup tanah nak main layang-layang. Kat Taman Metropolitan ini juga terdapat tasik buatan yang cantik dan besar. aku selalu pegi jogging kat sini.. konon nak kurus..

kalau korang lalu petang-petang dekat MRR2, mesti korang akan nampak UFO pelbagai rupa terbang melayang-layang di udara macam gambar kat bawah ni..

pelbagai jenis layang-layang
 kat Taman Metropolitan ini juga terdapat kawasan taman permainan bagi kanak-kanak. kalau orang dewasa nak main pon boleh KOT. jgn sesekali menjadi kanak-kanak ok .. tapi sebenarnye kemudahan taman permainan ini khas untuk  kanak-kanak sahaja la.. jgn buat  malu ok..

taman permainan kanak-kanak

masa aku pergi kat Taman Metropolitan ini, aku tak sangka sangat-sangat yang aku dapat mengambil gambar rainbow... PELANGI.. bukan satu pelangi tau.. tapi dua pelangi dalam satu masa..
ini lah yang di namakan kejadiaan-Nya.. sangat-sangat aku tak sangka.. KUN FAYAKUN.. apa sahaja yang dikehendaki-Nya akan berlaku.. lihat betul-betul dua gambar di bawah ini ok..

pelangi petang


dua pelangi yang kelihatan jelas..
nampak kan? cantikkan pelangi tu.. kalau korang perasan, di sebelah kanan pelangi, awan kelihatan cerah tapi di sebelah kiri.. awan kelihatan gelap.. semua ini berlaku dengan kehendak-Nya..
P/S: gambar ini tidak di edit ok..

n gambar kat bawah ni pulak adalah gambar matahari terbenam yang di ambil di Taman Metropolitan Kepong.. sangat cantik.. walaupun aku ni hanyalah jurucamera yang sangat amatur.. tapi aku suka dengan hasil tangan aku sendiri.. credit to me.. perasan gile

pancaran matahari yang memukau

ok.. itu sahaja.. sambung kejap lagi kalau aku rajin nak sambung..
Terima Kasih Sudi Singgah

0 si baik hati :

Post a Comment