21 December 2012

Rumahku syurgaku


Betullah kata orang lama-lama... Rumahku adalah syurgaku... Sesibuk mana sekalipun hidup kita, bila balik rumah pasti rasa macam syurga dunia.. Ketenangan berada dirumah, macam dunia ini aku yang punya... Puihh..

Walaupun deco rumah aku ni tak se 'gah' rumah orang lain, tapi bagi aku, rumah ini adalah yang terbaik buat diri aku dan keluarga.. Alhamdulillah... Bila balik rumah mesti rasa nak duduk-duduk dan lepak-lepak macam dekat kedai kopi.. Sambil layan air suam sbb air suam tu fav aku..

Dok lepak-lepak tengok tv sambil minum air suam kat hall tingkat bawah memang layan... Lepas itu kacau adik-adik yang busuk kat rumah.. Heaven gila.. Bila hari minggu walaupun aku hanya duduk rumah 24 hour, aku tetap happy... Duduk menghayati kebersepahan bilik, bebelan ibu, duduk sembang-sembang ngan papa buatkan aku gembira..

Nak dating hari minggu memang tak dapatlah disebabkan si dia jauh dari ku.. Cinta jarak jauh memang memberikan ku ruang untuk bersama keluarga.. Alhamdulillah.. Allah beri yang terbaik untuk ku.. DIA jauhkan kedudukan aku dengan si dia, dan DIA dekatkan aku dengan keluargaku.. Alhamdulillah..Rumahku adalah syurgaku...Published with Blogger-droid v2.0.9

Terima Kasih Sudi Singgah

1 si baik hati :