20 September 2013

Kepercayaan

Trust to each other.
Senang untuk tulis, senang untuk di ungkapkan. 
Tapi sebenarnya susah untuk di laksanakan. 
Betul kan apa yang aku cakap kan ni? 

sources : mr.google


Kadang-kadang kita lagi susah untuk percaya bila kebenaran sebenarnya telah dapat di rungkaikan. Boleh ke kita nak pejamkan mata dengan apa yang telah di ketahui namun masih cuba untuk disorok? Namun wahai hati, cubalah sebaik mungkin untuk tidak memikirkan apa yang telah di ketahui. Walau sebenarnya pedih, tapi setiap manusia ada kekurangan dan juga kesilapan yang telah di lakukan.. Kesilapan masa lalu yang tidak perlu lah kita ungkit. Mungkin dengan berdiam-diri, kita boleh selamatkan hubungan yang baru terbina. Mungkin juga dengan berdiam diri, kita dapat menenangkan diri sendiri. 

Rasanya tak perlulah di buka buku lama. Bukalah lembaran baru yang mungkin akan menampakkan sinaran pelangi untuk hari esok. Kuatkanlah hati dan tutuplah mulut dari berkata-kata. Diam itu lebih baik dari mengeluarkan satu perkataan yang mungkin akan merosakkan segala-galanya.

Biarlah hati ini pedih untuk menelan apa yang telah tersurat, namun aku sanggup untuk secebis kebahagiaan. Aku juga insan biasa. Aku juga punya masa silam. Jadi mengapa tidak bagi aku untuk mendiamkan masa silamnya? mengapa perlu aku ungkit masa silamnya? Sedangkan masa depannya lebih bercahaya dari yang lepas.. Aku cuba untuk jadi yang terbaik. Aku juga mencuba untuk menjadi seseorang yang sangat memahami. Namun kadang-kala hati kecil ku memberontak untuk bersuara.

Ya Allah, kau kuatkanlah semangat ku. Kau teguhkan lah pendirian ku. Hanya kepadaMu ku memohon. 

Terima Kasih Sudi Singgah

0 si baik hati :

Post a Comment