3 August 2014

Movie Marathon - The fault in our star

Hai uolls
Dah lama iolls tak tengok movie dengan adik beradik iolls. So Jumaat lepas iolls decide untuk bawa adik-adik iolls dan juga anak-anak buah iolls bermovie secara berjemaah. Jumaat punya cerita baru sempat nak update hari ini.

First movie yang iolls tengok pada hari itu ialah The fault in our star. Cerita ini berkisarkan seorang remaja - Hazel Grace Lancaster yang menghidap cancer dan berada pada tahap kritikal iaitu tahap 4. Hazel Grace juga didapati menghadapi masalah kemurungan dan hal ini menyebabkan kedua ibu bapanya menyuruh Hazel menyertai satu 'support group' yang ahlinya terdiri daripada penghidap-penghidap cancer yang boleh dikatakan agak kritikal juga. 

Cerita 'The fault in our story' ini boleh dikategorikan dalam 'romance movie' kerana ia lebih berkisarkan percintaan antara Hazel dan juga Augustus Waters. Filem ini telah di adaptasi dari sebuah novel yang juga bertajuk The fault in our star.

Iolls bagi cerita ini 4 bintang setengah kerana cerita ini sangat touched. Seriously sangat menyentuh hati terutama bagi wanita seperti iolls yang memang mempunyai hati yang berbunga-bunga.


Uolls patut pergi tengok dan sediakan sedikit tissue. Tapi kalau rasa-rasa malu nak nangis, bawaklah minyak angin sebab nanti boleh cover line cakap minyak angin masuk mata sebab tu keluar air mata. Hoccay?


Terima Kasih Sudi Singgah

7 si baik hati :

 1. wah..mcm menarik...:D dah lama tak pergi panggung...panggung dalam laptop sendiri je..hihihi

  ReplyDelete
  Replies
  1. best cerita ni.. Should go and watch it by yourself.. :)

   Delete
 2. Teringin nak tengok :( Hi tu nak bli bukuk cerita dia tpi xde lgi :(
  Btw,singgah sini membalas kunjungan :) Follow sini and klik nuff Churp2~

  ReplyDelete
 3. mesti tngk dengan pnuh feeling ni..hehe

  ReplyDelete