27 May 2011

. 10 things that i hate

hurmm.. sorry.. iolls lame gile tak update blog kesayangan ZZ ni.. 
bukan ZZ malas walaupun memang malas tapi ZZ banyak kerja nak settle kan.. 
lagi pon ZZ baru je kena food poisoning.. rasa macam dah kurus.. sakit sangat-sangat.. 
ok lah.. jangan nak merepek.. jadi apa bendakan 10 benda yang ZZ benci atau tidak suka a.k.a tidak enak di fikiran..

10. Sakit
dah tentu iolls tak suka sakit. sapa yang suka sakit sila angkat kaki. haa.. see.. korang pon tak suka sakit kan? as iolls mentioned just now, iolls baru lepas kena food poisoning yang amat menyakitkan yang menyebabkan iolls dapat MC sehari dan duduk seperti puteri raja di rumah selama sehari.. yeayyy   sakit...

9.Kerja Tertangguh
iolls tak suka kerja tertangguh.. tapi iolls suka tangguhkan kerja.. Ya Allah.. macam mana nak buat yea? ada idea tak? hishhhh

8. Tak cukup tidur
iolls ni kan suka tidur.. jadi bila iolls rasa masa tidur iolls tak cukup, jadi iolls sangat lah tidak suka.. tapi jangan salahkan ibu yang mengandung sebab bukan salah ibu yang mengandung tapi salah kan diri sendiri sebab tak reti nak manage time. cuba kalau iolls reti manage time, mesti iolls terlebih tidur kan kan kan? hihi..

7. Tak suka di bebel
ewwww.. geramnya bila dengar orang membebel.. tah-tah cam tu la rasanya bila adik-adik iolls kena dengan iolls bebel kan? tapi kenapa adik-adik iolls tak takut dengan iolls bila iolls bebel? geramnyeee...

6. Jadual lari
Ni lagi satu hal.. bila iolls dah plan cantik punya... smooth punya.. licin punya.. tiba-tiba, tup-tup, tap-tap.... tak jadi.. rasa nak mengamuk pun ada tapi selamat tak leh mengamuk.. bila tak boleh nak mengamuk, selamat la belog ada kan? boleh la berjalan kat dalam blog.. best jugak.. huhu...

5. Tak suka kena tengking
yea.. yang ini memang iolls sangat benci.. tolong jangan nak TENGKING iolls kalau tak nak kena tengking balik ok..

4. Tak suka binatang kecik
Ewww.. statement tak boleh blah betul.. binatang kecik yang iolls maksudkan bukan lah kecik masam semut tu kan? tapi iolls tak suka binatang kecik yang boleh terbang.. nak tahu kenapa? sebab binatang kecik yang boleh terbang ini pernah masuk dalam telinga iolls.. owhh.. mentang-mentang telinga iolls macam telinga Nabil piring astro suka-suka je die nak masuk.. hahaha

3. Maki Hamun
benci la bila bukak-bukak fb je, nampak si polin dan si polan mencarut-carut dalam fb.. dah tak ada tempat lain ke nak mencarut ha? nape la nak mencarut dalam tempat yang terbuka.. kang adik-adik bawah umur baca apa pulak yang diorang fikir kan? kan tak elok tu.. tak belajar English education ke? hehe

2. Tak ada transport nak keluar
benci nye la saat ni.. tak kan nak dok jalan kaki g stesen bas? ZZ ni dah la bertahun tak pernah naik bas.. harapkan naik bas UTM je la ZZ reti.. kalau di suruh aik public bas, mmg ZZ tahan cab je la.. senang cerita.. huhu..

1. HP buat hal
haa... tang ini memang no 1 punya benci.. kalau HP iolls buat hal.. mati la iolls.. mati la.. iolls ni dah la seorang yang jujur, baik, amanah, fatonah, segala apa kebaikan tah nak muntah sebab iolls ada satu Hp je.. orang kata kalau ada banyak HP ni kuat tipu? tapi orang yang kata cam tu yang kuat tipu kot? lantak la orang lain nak ada berpa HP pon kan kan? yang hang pi sibuk hal orang kenapa? hehe.. 
ok ok.. iolls ni ada 1 hp je.. so kalau Hp ni buat hal, mmg x de HP backup.. jadi iolls harap sangat HP iolls tak buat hal sebab iolls tak suke la.. tak la.. tak reti nak cakap dah.. k la.. out dulu.. 

gOOd NiGht...





Terima Kasih Sudi Singgah

1 si baik hati :