23 February 2012

bila perasaan menyerang kembali

aku just nak cerita sesuatu yang mungkin membosankan tapi bagi aku, suka hati kot nak cerita ke tak sebab this is my blog.. this is my story.. and this is also my diary...

ibu selalu bagi kata-kata semangat kat aku.. papa pon sama.. slalu bagi kata-kata perangsang tuk aku blaja.. memang la kita semua perlukan segala yang diberi tu kan? btol kan? tapi... bila perasaan dan penyakit M to the A to the L to the A to the S (sambil menyanyi girang) dah menular dalam diri, rasanya segala kata-kata perangsang dan juga kata-kata semangat tu akan hilang macam angin yang berlalu pergi.. bila semua ini berlaku, aku terpaksa memotivasikan diri dengan bermain game.. eh.. salah... aku terpaksa memotivasikan diri dengan membaca buku yang boleh menarik perhatian aku untuk kembali menyiapkan apa yang perlu dan apa yang patot.. tapi, kadang-kadang semua tu sia-sia.. kononnya dah 3 jam lah aku menghadap buku.. patotnya aku dah buleh siapkan apa yang patot tapi APTB (apa pon tak boleh).


bila perasaan dan penyakit M ni menyerang aku, segala apa yang di inginkan dan dirancangkan akan jadi lain.. kadang-kadang langsung tak jadi apa-apa... betul tak? mesti korang semua pon penah rasa benda yang sama kan? tapi masalahnye, bila aku dah final year ni lah baru aku terasa sangat perasaan tu datang.. rasa menyampah dengan perasaan tu.. ada tak apa-apa yang boleh memotivasikan diri dan menghilangkan segala perasaan dan penyakit M yang aku hadapi ni? aku rasa macam penyakit ni dah makin menular dalam diri sampai kadang-kadang aku tak dapat nak bendung langsung.

Kesian pulak kat ibu dengan papa.. bila di fikir-fikir, ibu dengan papa adalah motivator terbaik pernah aku jumpa.. tapi bila berjauhan, memang hilang semuanya.. Rasa macam nak duduk bawah ketiak mereka hari-hari untuk mendapatkan semangat yang mula luntur ni..
Terima Kasih Sudi Singgah

0 si baik hati :

Post a Comment